• Dansk
  • English
  • Deutch

Webshop log ind

 

Skjold Burne Vinhandel

Skjold Burne er Danmarks ældste og største landsdækkende kæde af vinhandlere, med ca. 60 forhandlere fordelt over hele landet. Idegrundlaget for Skjold Burne er, at have et bredt vinsortiment, der dækker den danske befolknings behov for kvalitetsvin til hverdag og fest. Skjold Burne har sit eget vin- og spiritussortiment som sælges til konkurrencedygtige priser med en faglig rådgivning og betjening.

Butikkerne er selvstændigt ejet, og udnytter dermed kombinationen af stærk lokal forankring for de enkelte butikker med styrken ved at være en del af en stor kæde, med en stærk virksomhed bagved i form af Taster Wine A/S.

Historien


Den 1. maj 1928 åbnede Willy Skjold Burne sin første vinhandel i Stormgade i København. Denne forretning var ganske lille, og efter 10 år blev forretningen udvidet med en kælder samt et større butiksareal.

Først i 1950’erne blev ”Aktieselskabet Skjold Burne” dannet. Selskabet, der fik til huse på H.C. Andersens Boulevard, var en ren engrosvirksomhed, som leverede vin og spiritus til forretningen i Stormgade, ligesom til andre vin- og købmandsforretninger.

Hos Skjold Burne havde man længe haft et ønske om at markedsføre en type vin, som alle kunne lide – og ikke mindst betale! Man ønskede at henvende sig til den brede befolkning. I 1953 lancerede man derfor den nok så omtalte Monopol – ”den med tyren”. Prisen for 1,5 ltr. af den spanske rødvin var dengang kr. 7,95.

Monopol - ”den med tyren” - blev hurtigt et begreb, og salgstallene voksede med eksplosionsagtig hast. På grund af Monopol’s store succes, ønskede flere vinhandlere og købmænd at sælge Skjold Burnes vine, under navnet Skjold Burne. Ønsket blev efterkommet af Willy Skjold Burne, og grundstenen til Skjold Burne kæden var hermed lagt.

Antallet af Skjold Burne forretninger voksede herefter støt, og i begyndelsen af 1970’erne var der i alt 253 forretninger fordelt over hele landet.

I 1973 blev A/S Skjold Burne solgt til det multinationale spanske selskab RUMASA, som ejede A/S Skjold Burne gennem en årrække. RUMASA blev nationaliseret og alle gruppens selskaber blev sat til salg.

I 1984 købte Taster Wine A/S Aktieselskabet Skjold Burne af den spanske stat. En kraftig omstrukturering rettede op på den dengang kriseramte virksomhed og virksomhed er i dag Danmarks største kæde af selvstændige vinhandlere med et landsdækkende net af butikker.

Website - www.skjold-burne.dk
 

 
 

TASTER WINE - STÆRKE TILBUD PÅ KVALITETSVINE

Danmarks største privatejede og uafhængige vin- og spiritusvirksomhed, med egen import, produktion, aftapning og grossistsalg til alle segmenter på det danske marked, som videresælger til forbrugerne. Vi opkøber vin fra hele verden, og importerer vin og spiritus såvel på flaske som i bulk.

På vores topmoderne tapperi har vi en omfattende produktion og aftapning af vine på bag-in-box og flaske samt spiritus, hedvin og gløgg.

Med tusindvis af forskellige produkter fra flere hundrede leverandører over hele kloden er det vigtigt at logistikken fungerer, så vore kunder og, i sidste led, forbrugerne får tilbudt den rigtige vin, til aftalt tid og pris.